Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumput

Markkinoilla on kymmenien eri valmistajien ilmalämpöpumppuja ja jokaisella on kymmeniä eri malleja tarjolla, joten ostajalle voi olla hyvin vaikeaa päättää mikä merkki ja malli on hänelle juuri se oikea. Paras tapa selvittää asia on tilata ammattilainen paikanpäälle. Suunnittelukäynti ei maksa mitään eikä sido asiakasta mihinkään.

Esittelemme seuraavaksi yleisimmät ilmalämpöpumppumallit

Seinämallin ilmalämpöpumppu on yleisin malli mitä käytetään asunnoissa, autotalleissa ja kesämökeillä. Valtavien tuotantomäärien takia seinämallin ilmalämpöpumput ovat myös suhteessa edullisempia kuin muut mallit.

Lattiamallin ilmalämpöpumppu asennetaan yleensä sellaisiin kohteisiin joissa ei ole tilaa esimerkiksi ikkunoiden tai ovien yläpuolella eikä muutenkaan vapaata seinäpintaa ole lähempänä kattoa saatavilla.

Kattomallin ilmalämpöpumppu on malli jota usein käytetään julkisissa tiloissa, joissa tarvitaan paljon tehoja. Tätä mallia on myös jonkin verran laitettu asuntoihin joissa ei ole ollut mahdollista asentaa mitään muuta mallia.

Kattokasettimalli on paljon julkisissa tiloissa ja toimistoissa käytetty malli sekä uusissa asunnoissa. Tätä mallia olisi varmasti myyty paljon enemmän jos sen asentaminen vanhoihin asuntoihin ei olisi niin haastavaa. Kattokasettimallin hyvät puolet on sen huomaamaton ulkonäkö sekä neljään suuntaan puhaltavat ilmanohjaimet.

Kanavamallia käytetään yleensä uudisrakennuksissa joissa kanavat saa helposti asennettua seinä ja kattorakenteiden sisään. Kanavamallin hyvä puoli on, että lämmitys/jäähdytys saadaan ohjattua jokaiseen haluttuun tilaan/huoneeseen. Tämän tyyppisiä ratkaisuja näkee usein mm. hotelleissa.

Multi Split tarkoittaa, että yhden ulkoyksikön taakse saadaan asennettua useampia sisäyksiköitä. Yhteen ulkoyksikköön voidaan liittää jopa 8 sisäyksikköä, jotka toimivat useassa eri huoneessa. Multi Split -järjestelmät soveltuvat mainiosti moniin erilaisiin kohteisiin – ne voidaan asentaa omakotitaloihin, toimistorakennuksiin tai kauppoihin.

Kuvia valmiista kohteista